Update cookies preferences

Het instellen van custom alerts stelt je in staat om snel te reageren op problemen die er spelen binnen je website. Als online marketingbureau zien we nog te vaak dat alerts niet zijn aangemaakt, we raden ten zeerste aan om alerts in te stellen in Google Analytics om beter inzicht te krijgen in de prestaties van je website en proactief te zijn bij het verbeteren van de online prestaties van jouw bedrijf.

Hieronder enkele custom alerts die je zelf eenvoudig in kunt stellen in Google Analytics: 

 1. Lage conversieratio: Stel een alert in voor lage conversieratio's, zodat je snel kunt reageren op problemen met je website, zoals technische fouten, laadtijd van pagina's, of problemen met de betaalpagina.

 2. Hoge bounce rate: Stel een alert in voor hoge bounce rates, zodat je problemen kunt oplossen die mogelijk bezoekers afschrikken, zoals slechte navigatie, trage laadtijden, of onduidelijke call-to-actions.

 3. Grote afname van verkeer: Stel een alert in voor grote afnames van verkeer naar je website, zodat je snel kunt reageren op eventuele technische problemen of Google-algoritme updates die je website kunnen hebben beïnvloed.

 4. Hoge waarde van de bestelling: Stel een alert in voor hoge bestelwaardes, zodat je snel kunt reageren op eventuele veranderingen in het bestelgedrag van je klanten.

 5. Nieuwe verkeersbronnen: Stel een alert in voor nieuwe verkeersbronnen, zodat je op de hoogte bent van eventuele nieuwe manieren waarop klanten je website vinden.

 6. Afwijkingen in het verkeer: Stel een alert in voor afwijkingen in het verkeer op specifieke pagina's, zodat je snel kunt reageren op eventuele problemen met je website, zoals fouten in de navigatie, het ontwerp of de inhoud.

Benieuwd hoe je alert instelt?

Hieronder vind je de stappen om de alerts in te stellen in Google Analytics:

 1. Ga naar je Google Analytics account en selecteer de gewenste property en weergave waarvoor je de alert wilt instellen.

 2. Klik op het tabblad "Beheerder" bovenaan de pagina.

 3. Klik onder "Weergave" op "Alerts".

 4. Klik op de knop "Alert maken".

 5. Stel de voorwaarden in voor je alert door de juiste filters, dimensies en statistieken te selecteren. Kies bijvoorbeeld "Conversieratio" als statistiek en "Alle bezoeken" als filter.

 6. Stel de frequentie van de alert in, bijvoorbeeld "Dagelijks", "Wekelijks" of "Maandelijks".

 7. Voeg indien gewenst een e-mailadres toe waarop je de alert wilt ontvangen.

 8. Geef je alert een duidelijke naam en sla de instellingen op.

 9. Herhaal deze stappen om meer alerts in te stellen.

Het instellen van alerts is een essentiële stap om het succes van je e-commerce website te vergroten of op hetzelfde niveau te houden. Alerts stellen je in staat om in real-time te reageren op veranderingen in het gedrag van je klanten en bezoekers, waardoor je de kans krijgt om kansen te benutten en problemen op te lossen voordat ze groter worden. . Als je dit goed doet, kun je je bedrijf helpen om te groeien en te gedijen in de steeds competitievere wereld van e-commerce.