Update cookies preferences

Zo ga je om met 404-pagina's op je website

Het nalopen van 404-pagina's op je website is iets wat er nog wel eens bij inschiet. Toch is het van belang om dit met enige regelmaat te controleren. Wist je dat dit in Search Console supersnel inzichtelijk te krijgen is?

1. Ga in Search Console naar pagina's

2. Druk op 'niet gevonden' (404)'

3. Filter vervolgens op datum van Nieuw naar oud

4. ➥  Exporteren

Het hebben van een 404 pagina op je website kan meerdere redenen hebben. Wanneer je een 404 pagina hebt gevonden is het van belang om te kijken welke stapen je moet zetten om te zien of de 404-status terecht is of dat een pagina per abuis deze status heeft gekregen. SEO-expert Aleyda Solis heeft hier een mooi raamwerk voor gemaakt. Middels het volgen van onderstaande stappen kom je er vanzelf achter wat je met een pagina moet doen, en als je echt zeker weet dat deze niet meer van waarde gaat zijn is dat het moment om de pagina een 404-status eraan mee te geven. 

Heb je vragen over bovenstaande of wil je dat we eens meekijken? Neem contact met ons op. 

Lennart van der Dussen

Al bijna 10 jaar ben ik actief in de online marketing wereld. In deze tijd heb ik voor veel grote en kleine bedrijven mogen werken. Bedrijven écht online laten groeien en ze op strategisch en tactisch gebied verder helpen is waar ik voldoening uit haal. Meedenken vanuit hun business om zo een mooi resultaat te behalen.